+

Derfor skal man altid bruge en bedemand

Når der indtræffer et dødsfald i familien, skal der arrangeres en begravelse. Man kan her selv vælge, om man ønsker at stå for det hele selv eller om man ønsker at bruge en bedemand til at hjælpe.

Ønsker man at arrangere begravelsen selv, skal man være klar over, at der kommer mange små opgaver, som man skal holde styr på. Det kunne under selv normale omstændigheder godt være vanskeligt, da man ingen erfaring har inden for området. Læg dertil, at man nu er presset, fordi man med overvejende sandsynlighed befinder sig i en periode med stor sorg, så bliver den opgave ikke lettere.

Vores lokale bedemand i Esbjerg anbefaler af samme årsag, at man får professionel hjælp – og bruger sin energi de bedst tænkelige steder i processen.

Bedemanden hjælper med de tunge områder

Der vil altid være opgaver, som er vigtigere end andre. Og når man taler om at planlægge en begravelse, vil en af de vigtigste opgaver set fra et sentimentalt perspektiv være at tale med præsten og få talt om den afdøde. Dette er vigtigt, fordi præsten skal levere en mindetale i kirken, hvor han sætter ord på det liv, der nu tages afsked med.

Men det er ikke alle opgaver, der er af denne karakter. Der vil også være mange opgaver, hvor det bliver nødvendigt at indsende f.eks. dokumenter til det offentligt, ansøge om begravelseshjælp etc. Her er det rart at have en hjælper, som kan sikre, at tingene gøres korrekt. Ligeledes er det til en stor hjælp, at man har en erfaren bedemand ved sin side, som kender lokallivet og kan hjælpe med at f.eks. indkøbe kiste eller urne, få udformet en gravsten, bestiller blomster og kranse etc. Her er det naturligvis vigtigt, at man kan stole på, at tingene produceres ordentligt – og netop bedemandens samarbejde med virksomhederne er derfor værd at tage med, så man ikke selv risikerer at gå galt i byen.

Vær desuden opmærksom på, at når bedemanden er der til at være tovholder på denne type opgaver, så bliver der mere tid tilovers for familien, som kan bearbejde tabet bedre i stedet for at fokusere på praktiske opgaver.

Tags: